Sehur

Iftar

Vaktija 1441/2020.
maglajinfo.com
vijesti bih 1600

Izudin Ahmetlić: Nećemo otpuštati naše radnike, zajedno ćemo pobijediti i koronavirus

2.04.2020. 18:18 0

Ovih dana se mogu čuti informacije o tome kako neke firme u svijetu, ali i u Bosni i Hercegovini dijele otkaze radnicima koji su neminovno uslijedili nakon pandemije koronavirusa, ali iz kompanije HIFA Oil su poručili da oni neće optuštati svoje radnike.

Vlasnik kompanije HIFA Oil Izudin Ahmetlić u razgovoru za AA je kazao da neće otpuštati nijednog radnika.

- Sve firme u mom vlasništvu, Eurometali, Euroroale, Euostil, HIFA Oil i druge, neće otpuštati radnike. Naša poslovna politika je postavljena decenijama prije koronavirusa i živjet će decenijama poslije koronavirusa, a u toj politici nema otpuštanja radnika. Uposlenici i mi smo zajedno prolazili i poplave i snjegove i svakakve nedaće. Proći ćemo zajedno i koronavirus i opet će nas biti, a taj virus će biti prošlost. Kao poslodavac sam svjestan da ima mnogo poslodavaca koji ovako razmišljaju, i ja ih doživljavam herojima današnjice - kazao je Ahmetlić.

Poručio je kako bi i drugi poslodavci u BiH umjesto otpuštanja svojih radnika trebali pokazati poštovanje prema njima i u vrijeme kriza.

- Svi poslodavci koji žele voditi ozbiljne biznise i dugoročno kreirati poslovnu politiku firme, moraju imati u vidu da poštovanje uposlenika mora biti visoko rangirano jer to govori o ozbiljnosti poslodavca - rekao je Ahmetlić.

Istakao je kako je prije mjesec dana svim svojim radnicima kazao da niko od njih neće ostati bez posla, dodajući da je u doba kriza posebno važno pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija.

- Po svim firmama smo prije mjesec dana održali predavanje na temu koronavirusa i svim uposlenicima sam se lično obratio u svakoj firmi gdje sam zamolio za poštivanje svih mjera predostrožnosti, ali su i svi čuli da niko neće ostati bez posla gdje su firme u vlasništvu Izudina Ahmetlića. I ne samo to, nego da budemo svi stabilizatori u svojim lokalnim sredinama i da budemo od pomoći svojim zajednicama. Jer, ne smijemo zaboraviti stare i iznemogle ljude u ovoj situaciji - kazao je Ahmetlić za AA.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.