Vlasnik društveno odgovorne kompanije iz Tešnja

Forbesova lista: Izudin Ahmetlić, vlasnik ''Hifa Group'' je najbogatiji čovjek u BiH

28.05.2015. 23:54 0

Ugledni časopis Forbes je u novom izdanju donio zanimljvu listu, a odnosi se na najbogatije poduzetnike u Bosni i Hercegovini, ali i regionu.

Tako je prema Forbesu, najbogatiji u našoj zemlji je Izudin Ahmetlić, čija je Hifa Group, koja posluje u naftnom sektoru, ostvarila dobit u iznosu od 330,5 miliona eura.

Drugi na toj listi iz Bosne i Hercegovine jeste Senad Džambić, čiji je trgovački lanac Bingo imao 258,9 miliona eura.

Kada je u pitanju region, magazin Forbes je pokazao kako su u Hrvatskoj najbogatiji Ivica Todorić, Branko Roglić i Emil Tedeschi. Na vrhu popisa najvećih poduzetnika u Sloveniji po prihodu našli su se Iza i Samo Login, bračni par čija je kompanija Outfit7, specijalizirana za mobilne aplikacije, ostvarila 617,2 miliona eura.

Logini su tako pretekli Sandija Češka, vlasnika telemarketinške firme Studio Moderna koja je prošle godine imala 390,7 miliona eura prihoda. U Srbiji se Miroslav Mišković nalazi na vrhu liste sa 463,7 miliona eura prihoda Delta holdinga, a lider iz 2014. godine Miodrag Kostić sa svojom MK Grupom “pao” je 20 posto.

Drugo mjesto, zauzeli su Saša Glušac, Ivica Vukelić i Velibor Đurović, suvlasnici Autoritas investmentsa, čiji je prihod iznosio 369,4 miliona eura. Na prvom mjestu u Makedoniji treću godinu zaredom je Minčo Jordanov, vlasnik niza uglavnom metalurških i građevinskih firmi, a vrijednost njegovih udjela je 26,4 miliona eura. Drugi je naftaš Andreja Josifovski sa 22,5 miliona eura vrijednim dionicama.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.