Jedinica za podršku MUP-a dobila nova vozila

2.01.2014. 22:15 0

Ova terenska vozila opremljena su savremenom opremom i spremna odgovoriti na sve izazove bez obzira na vremenske prilike ili konfiguraciju terena.

Jedinici policije za podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona u ponedjeljak, 30. decembra 2013. godine, dodjeljena su tri nova Land Rovera. Ova terenska vozila opremljena su savremenom opremom i spremna odgovoriti na sve izazove bez obzira na vremenske prilike ili konfiguraciju terena.

 

Ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Rifat Delić, prilikom predaje vozila komandiru Jedinice policije za podršku Senaidu Hasiću, istakao je da ovo predstavlja završni dio kontinuiranih aktivnosti koje su poduzimane u tekućoj godini na što boljem materijalno-tehničkom opremanju policijskih jedinica i službenika. To je istovremeno potvrda velikog truda i ulaganja na usavršavanju rada policijskih službi s ciljem stvaranja što boljih uslova za rad i profesionalno postupanje i djelovanje na očuvanju lične i imovinske sigurnosti građana i stvaranja visokog stepena bezbjednosti na području Kantona.

 

Za nabavku ovih vozila, Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je iz Programa kapitalnih ulaganja izdvojilo novčana sredstva u iznosu od 245.349,00 KM.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.