Rahmet Vam duši rudari naši

Jeziva tišina i ezan sa lokalne džamije tokom minute šutnje za smrtno stradale rudare

10.09.2014. 13:47 0

Prije utakmice na Bilinom Polju u Zenici sinoć koja se igrala u okviru kvalifikacija za EP 2016. godine između Bosne i Hercegovine i Kipra igrači i navijači odali su počast minutom šutnje i učenjem fatihe smtrno stradalim rudarima u nesreći koja se dogodila u jami Raspotočje.

VIDEO

Tokom minute šutnje na Bilinom Polju mogla se čuti samo jeziva tišina i ezan, poziv na molitvu sa lokalne džamije.

 

Podsjećamo, nakon teške rudarske nesreće 4. septembra u jami Raspotočje ostala su zarobljena 34 rudara. Spasilačka akcija trajala je punih 19 sati, nakon čega je iz jame 5. septembra izvučeno 29 rudara, a petorica su smrtno stradala.

 

Akcija izvlačenja tijela trajala je cijelu subotu a izvučena su 4 tijela, a tokom nedjelje spasilačke ekipe radile su na evakuaciji tijela Fejze Isakovića do kojeg je bilo i najteže doći. Veliki problem predstavljala je visoka koncentracija metana i materijal koji se teško kopa.  

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.