Klix.ba
vijesti bih 600

KB u Zenici nedostaje prijeko potrebnih lijekova

11.01.2014. 11:53 0

U zeničkoj kantonalnoj bolnici od novembra traju problemi sa snabdijevanjem cistostaticima, zbog čega trpe pacijenti koji ne mogu primiti potrebnu terapiju.

U Kantonalnoj bolnici u Zenici trenutno nedostaje 16 lijekova koji se koriste za premedikaciju, hormonalnu terapiju i hemoterapiju, zbog čega se otkazuju već planirani hemoterapijski protokoli, a u međuvremenu indicirane hemoterapije nije moguće početi.


Iz menadžmenta Kantonalne bolnice sarajevskom "Oslobođenju" rečeno je da se onkološki pacijenti na teritoriji Federacije BiH citostaticima snabdijevaju na isti način.


Citostatici se kupuju sredstvima fonda solidaronosti Federalnog zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja, pa u menadžmentu zeničke bolnice problem u snabdijevanju citostaticima vide u odnosu ovog zavoda i Federalne agencije za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.