VREMENSKE (NE)PRILIKE

Kiša i narednih dana, najveća količina padavina izmjerena u Han Pijesku, Srebrenici i Doboju

4.09.2014. 11:10 0

Vodostaj rijeka prema mjerenju Federalnog hidrometeorološkog zavoda je u opadanju, pa je tako nivo rijeke Une 61 cm, Sane 360, Jale u Tuzli 53 cm, piše bh. novinska agencija Patria. Dok je vodostaj rijeka Bosne u Doboju, Vrbasa i Save u porastu.

Nivo rijeke Bosne u Doboju jutros u 8 sati iznosio je 258 cm, Vrbas u Banjoj Luci 302 cm sa tendencijom rasta, a u Delibašinom Selu 362 i premašena je kota vanredne odbrane od poplava. Rijeka Sava u Gradišci iznosi 576 cm i ima tendenciju rasta.

 

Najveća količina padavina u protekla 24 sata izmejerena je u Han Pijesku 50 mm, Srebrenici 37 mm, i Doboju 29 mm, piše Patria.

 

Danas će u našoj zemlji prevladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom, lokalnim pljuskovima ponegdje praćenih grmljavinom. Više padavina se očekuje u sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Vjetar, uglavnom slab, sjeverni i sjeveroistočni. Dnevne temperature od 17 do 23, na jugu do 28 °C. 

 

Meteoalarm izdao je žuto upozorenje za veći dio BiH uz upozorenje na grmljavinu i padavine.

 

Iz BIHAMK-a upozoravaju da je zbog poplavljenog kolovoza potpuno je obustavljen saobraćaj na ulazu u Žepče (kod podvožnjaka). Na regionalnom putu R-462 Gradačac -Ormanica u mjestu Donji Lukavac zbog klizišta saobraćaj se odvija otežano, jednom trakom.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.