Kiša svake godine osvježi kabure u Potočarima

11.07.2014. 14:14 0

Svake godine noć prije ukopa srebreničkih žrtava, ili na sam dan ukopa 11. jula, na Potočare se prolije kiša.

Tako je bilo i sinoć. Iako su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda ranije najavili da će mjesec juli biti najtopliji mjesec u godini, daleko iznad prosjeka, sa pravim tropskim vrućinama, kiša sinoć nije prestajala padati do kasno u noć. A, prema prognozama hidrometeoroloških stanica kišno vrijeme očekuje se i tokom dana.Oni koji su danas došli da ukopaju svoje najmilije, ili su smo došli da se poklone žrtvama, u tome vide veliku simboliku.

 

Munira Subašić iz Udruženja „Majke enklava Srebrenica i Žepa“ kazala je za novinsku agenciju Patria kako u tome vidi veliku simboliku i potvrdu da i nebo plaće nad ubijenim žrtvama.

 

- Kiša svake godine pada na dan ukupa, ili noć ranije – kaže Subašić.

 

- To je jasan znak od dragog Boga da su žrtve koje ovdje leže nedužne. Ovo su suze, a ne kapljice kiše. Ovo su suze majki koje žale za svojim sinovima. Obratite pažnju, kiša će ovdje, ako Bog da, uvijek padati na 11. juli – rekla je Subašić, piše Patria.

 

Ukop žrtava u mezarju u Potočarima prvi put je obavljen 2003. godine. Već tada je kiša osvježila kabure u koje su spuštene nedužne srebreničke žrtve.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.