maglajinfo.com
vijesti bih 1268

080 020 505

''Krimolovci'' u decembru zaprimili 437 poziva i 17 korisnih informacija

5.01.2017. 15:45 0

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u decembru 2016. godine registrovali su 437 poziva na telefonskoj liniji ''Krimolovci''.

U navedenom periodu od građana je zaprimljeno 17 korisnih informacija o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i počiniocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Pored navedenog, putem elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela zaprimljeno je 55 prijava, od čega je 15 korisnih informacija o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i počiniocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Najveći broj informacija odnosio se na krivična djela u vezi sa opojnim drogama i privrednog kriminala. Od ukupnog broja zaprimljenih informacija putem „Krimolovaca“ i elektronskog obrasca, 32su proslijeđene na dalje postupanje nadležnim policijskim organima u Bosni i Hercegovini, a po 15 je postupala i SIPA.

U izvještajnom periodu pristiglo je deset povratnih informacija od nadležnih policijskih i drugih organa koje su u vezi sa ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem „Krimolovaca“ ili elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela.

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e dali su 147 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja „Krimolovci“ – 080 020 505.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.