maglajinfo.com
vijesti bih 1851

Loši uvjeti za vožnju, pojačane kontrole posjedovanja zimske opreme

6.01.2017. 17:08 0

Zbog nestabilne vremenske situacije i loših uvjeta za vožnju, pojačana je kontrola posjedovanja zimske opreme za sva motorna vozila, a policija isključuje vozila koja nemaju zimsku opremu. To se posebno odnosi na dionice preko planinskih prevoja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog sniježnih nanosa potpuno je obustavljen saobraćaj na putevima Tomislavgrad-Prozor i Rakitno-Blidinje, dok je na području Livanjskog kantona zabranjen saobraćaj za vozila preko 7,5 tona. 

- Na autoputu A-1 Zenica-Tarčin saobraća se uz ograničenje brzine od 60 km/h. Vozače upozoravamo na mjestimično jače udare vjetra, kao i na poledicu. Ekipe putnih službi nalaze se na terenu, ali je zbog izrazito niskih temperatura usporeno djelovanje posipnog materijala, navode iz BIHAMK-a. 

Do sutra (07.01.) do 24 sata, zbog pravoslavnog Božića, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području BiH.

Granični prelaz Deleuša (Bileća-Nikšić, Crna Gora) zatvoren je za teretna vozila, dok je zbog loših vremenskih uvjeta u Hrvatskoj na GP Izačić obustavljen saobraćaj teretnih vozila sa prikolicom i šlepera. S obzirom da je na području Crne Gore, na dionici Šćepan Polje-Plužine-Nikšić, zabranjeno kretanje za teretna vozila sa prikolicom i šlepere, za ova vozila ne preporučuje se korištenje GP Hum. Na GP Velika Kladuša na ulazu u BiH čeka se oko 2 sata, a na izlazu oko 1,5 sat. Na GP Bosanski Brod na izlazu iz naše zemlje čeka se oko 1 sat, dok na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. 

Zbog aktuelnih radova na području Hrvatske, tokom dana usporeno se saobraća na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.