Faktor
vijesti bih 9206

Malog Ajdina ostavila majka: Dedo mu kuha i pere veš, sve mu je u životu

14.04.2017. 18:30 0

Osmogodišnji Ajdin Mukić živi sam sa dedom Huseinom u zaseoku Kajička u selu Selići na području općine Travnik, nakon što ga je prije dvije godine ostavila majka, te sa sobom odvela njegovog mlađeg brata Adina.

VIDEO

Ekipa emisije "Ispuni mi želju" i ekipa TV Hayat posjetila je Ajdina i njegovog dedu.

Dedo Husein nema nikakva primanja, a teško narušenog zdravlja nije u prilici da radi i zaradi kako bi prehranio sebe i svog unuka.

Ajdin ističe da mu u životu najviše nedostaje njegov četverogodišnji brat. Ne viđa majku ni brata, ali ni njegov otac ne dolazi često kući, otišao je u Hercegovinu gdje radi te, kako kažu njegovi ukućani, rijetko svraća.

Ajdin, iako živi u izuzetno teškim uslovima, nehumanim za odrastanje jednog djeteta, ne skida osmijeh sa lica i povrh svega, odličan je učenik drugog razreda.

- Majka mu se preudala, Ajdina ostavila meni, sad se nas dvojica snalazimo. On bi želio biciklo. Ali mi nemamo ništa. Imamo malo hrane, ja kuham, napravim nam hljeb, makarone, rižu – kaže dedo Husein.

Ajdin ističe da mu je sa dedom lijepo, sluša dedo njega i on dedu. Povremeno se telefonom čuje sa majkom, a ne pamti kada ju je posljednji put vidio.

- Mama nema kredita, pa ja nju nazovem sa dedinog mobitela. Babo dođe gladan, i ne donese nam ništa, ni sok, ni slatko. Kažem ja njemu da donese, ali koja je korist – kaže pričljivi Ajdin, dodajući da mu je dan ranije bio rođendan, te da ga je mama nazvala da čestita rođendan, ali da babo nije, jer se ni ne sjeća kada je rođen.

Teško bolesni dedo pere Ajdinov veš, a u kući nemaju ni struje.

- Dedo me spremi za školu, naloži mi vatru ranije da mi se kuća ugrije prije nego krenem u školu. Komšinica Fatima nam ponekad da nešto, donese nam pite, a lijepo i kuha – ističe dječak, dodajući da mu nema dede ništa od njegovog života ne bi bilo.

Kazao je kako on i dedo nemaju novca da sebi bilo šta kupe.  

Porodici Mukić je prijeko potreban priključak za struju kako bi imali normalne uslove za život. Priključak ne košta mnogo, no oni sebi ne mogu priuštiti dodatne troškove. Kućanski aparati koji su potrebni za svakodnevnicu ne mogu funkcionirati bez struje. Veš mašinu koju su davno dobili nisu u mogućnosti koristiti, a i frižider im je neophodan.

Ukoliko ste u mogućnosti i želite pomoći ovom dječaku i njegovom dedi da svoj život započnu nekim novim i boljim tokom, možete to učiniti pozivom na broj telefona: + 387 60 30 93 913.

Pogledajte ovu emotivnu priču u prilogu.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.