Marš mira stigao u Potočare: Tabuti će biti nošeni na rukama 10.000 ljudi

10.07.2015. 17:41 0

Marš mira 2015 u kojem je oko 10.000 učesnika koji je 8. jula krenuo iz Nezuka došao je u Potočare gdje će sutra biti klanjana dženaza za 136 žrtava Srebreničkog genocida.

Marš mira odvijao se u tri etape, a danas su se Maršu pridružile i ambasadorica SAD-a Maureen Cormack i zastupnica u Evropskom parlamentu Tanja Fajon.

Učesnici su prošli put dug oko 100 km, a na ovaj način odali su počast žrtvama Srebrenice koji su u julu 1995. godine mučki ubijeni od strane Vojske RS.

Iako su neke organizacije i pojedinci najavljivali da bi mogli prekinuti Marš mira on je na sreću završen bez incidenata. Također, učesnici su dobro podnijeli ovaj težak put, a posebno djeca i postači.

U tri dana pješačenja Hitna pomoć imala je nekoliko intervencija, ali je u većini slučajeva bilo riječi o iscrpljenosti. Samo su dva lica prebačena helikopterima u UKC Tuzla, ali su stabilni i van životne opasnosti.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.