SMRTNO STRADALA JEDNA OSOBA

Mediji iz regiona i svijeta pišu o tragediji u Kaknju

5.01.2015. 14:46 0

Vijest da je u nedjelju navečer u Kaknju jedna osoba smrtno stradala, a tri povrijeđene, nakon što se aktiviralo klizište u naselju Bare, prenio je veliki broj regionalnih ali i svjetskih medija.

Zagrebački Jutarnji list vijest o nesreći u Kaknju donosi pod naslovom„DRAMA U BiH Golemi odron tla zatrpao obiteljske kuće: Žena poginula, tri osobe spašene iz ruševina“.

 

Dnevnik.hr ovu tužnu vijest iz BiH prenio je pod naslovom „Noć strave u BiH - Zemlja se pokrenula, ljudi ostali prikliješteni u ruševinama“.

 

Na tragediju koja je zadesila Kakanj, oko 50 km od Sarajeva, nisu ostali imuni ni svjetski mediji. ABC News opisao je da se nesretni događaj desio u centralnoj Bosni, u siromašnom naselju, koje je podignuto nakon što je rudnik prestao sa radom na ovom mjestu prije 50 godina, prenosi NAP.

 

Otvoren račun na koji možete uplatiti pomoć za stanovnike Bara

Nakon tragedije i klizišta koje je pogodilo naselje Bare, kod Kaknja, kada je tragično preminula jedna osoba, a tri povrijeđene, mnogobrojni građani, ali i donatori nude svoju pomoć.

 

Objavljeni su i transakcijski računi za uplatu pomoći

 

Naziv korisnika: Budžet Općine Kakanj;

Depozitni račun: 1340200000370849 (IK Banka Zenica);

Svrha uplate: Donacija za saniranje šteta od klizišta Bare, Kakanj;

Općina: 043

Budžetska organizacija: 0000000

Vrsta prihoda: 733111 (domaće donacije fizičkih lica)

733112 (domaće dionice pravnih lica)

Napomena: Za donacije pravnih lica potrebno je dostaviti i odluku o donaciji.

 

Kontakt telefon: 032/771-814 (Služba za finansije Općine Kakanj)

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.