Merhamet nakon poplava podijelio pomoć u vrijednosti 2 miliona KM

18.03.2015. 21:12 0

HO Merhamet je nakon poplava u maju 2014. godine podijelio pomoć vrijednu 2 miliona KM zahvaljujući brojnim donatorima kako iz BiH, tako i iz inostranstva.

Danas su dodijeljene i zahvalnice donatorima i medijima koji su pratili rad ove organizacije.

 

Merhametovi uposlenici, aktivisti i volonteri prvi su ušli na mnoga ugrožena područja te dostavili interventnu pomoć koja je život značila za mnoge građane koji su bili odsječeni od svijeta. Zbog obima poslova na prijemu, razvrstavanju i distribuciji roba bilo je angažirano 460 volontera. 

 

Pomoć je podijeljena stanovništvu svih ugroženih područja u Bosni i Hercegovini: Zenica, Topčić-Polje, Nemila, Orahovica, Mala Rijeka, Spahići, Šerići, Bistrica, Jastrebac, Starina, Starkuće, Vukotići, Bistričak, Tuzla,CrnoBlato, Grabovica, Požarnica, Mosnik, Krojčica, Borić, Crvene njive, Obodnica, Vogošća, Žepče, Željezno Polje, Doboj, Bosanski Šamac, Bijeljina, Odžak,  Modriča, Orašje, Janja, Kalesija, Sapna, Zvornik, Bratunac, Srebrenica, Vlasenica i ostala mjesta pogođena elementarnim nepogodama.  

 

Tokom mjeseca ramazana, Merhamet je organizirao zajedničke iftare na otvorenom u brojnim ugroženim područjima, te je i na taj način potvrdio  solidarnost sa onima čiji su domovi uništeni tokom nezapamćenih poplava i klizišta.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.