Ministar Delić pohvalio policajce

14.02.2014. 11:13 0

Tokom proteklih desetak dana, kada su socijalni nemiri na širem prostoru Federacije BiH prijetili narušavanju bezbjednosne situacije i u nekoliko gradova na području Zeničko-dobojskog kantona, policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova pokazali su najviši stepen odgovornosti korektnim i profesionalnim djelovanjem.

S tim u vezi, ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona u ostavci Rifat Delić izražava zahvalnost svim policijskim službenicima koji su osiguravali bezbjednost građana, te kontinuiranim prisustvom i djelovanjem na terenu omogućili neometan rad institucija, javnih ustanova i privrednih subjekata na području Kantona.

 

 

"Nažalost, 29 policajaca je u vršenju službene dužnosti zadobilo tjelesne povrede i njima dugujemo posebnu zahvalnosti jer su, rizikujuću sopstvene živote, stali u odbranu građana i njihove imovine. U ime svih kolega želim im brz oporavak i nadam se da više nikada neće morati doći u ovakvu ili sličnu situaciju", poručio je ministar Delić.

 

 

On se ovom prilikom zahvalio i građanima koji su svoj protest izrazili na miran i dostojanstven način, svjesni da nasilje ne može nikome donijeti ništa dobro. Vjeruje da su građani shvatili da su svi javni i privredni objekti i institucije zajedničko dobro i u konačnici vlasništvo svih nas. 

 

Ministar Delić se osvrnuo i na događaj koji je zaprepastio ne samo građane Zenice, nego i cijele BiH pa i šire, u kome je 11-ogodišnja djevojčica bila žrtva brutalnog silovanja na putu iz škole. Brzom reakcijom pripadnika MUP-a, počinilac ovog stravičnog djela je uhapšen i predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštva ZDK na dalje postupanje. Ovako efikasan rad policije zaslužuje svaku pohvalu, a istovremeno šalje poruku svim eventualnim počiniocima krivičnih djela da ne računaju da mogu proći nekažnjeno. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.