maglajinfo.com
vijesti bih 35544
FACE TV

Mitropolit Mihailo: U Srebrenici je bio genocid, đe ima da je RS država?!

Mitropolit Mihailo: U Srebrenici je bio genocid, đe ima da je RS država?!

26.11.2016. 21:57 0

Poglavar Crnogorske pravoslavne crkve mitropolit Mihailo gostovao je večeras u CD-u na FACE TV kod Senada Hadžifejzovića.

VIDEO

- Bosna i Hercegovina će biti jedinstvena država. Živi bili pa vidjeli, poručio je između ostalog prvi čovjek Crnogorske pravoslavne crkve, mitropolit Mihailo.

On je rekao da je „Bosna država od Kulina bana i dobrijeh dana“, te da se trenutno stanje u BiH mora rješavati. Čudi ga, kaže, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji se, kao, bori za Republiku Srpsku a u Beogradu je kupio stan od 700.000 eura.

Govoreći o srebreničkom genocidu mitropolit Mihailo je rekao da treba raditi na pomirenju između ljudi, ali da nema sumnje da se u Srebrenici desio genocid, te da vjeruje kako je u Srebrenici ubijeno mnogo više od 8.000 ljudi, kako se sada prikazuje, „čak više i od 10.000“.

Na pitanje zbog čega neki ne žele da priznaju genocid i ne poklone se žrtvama, barem formalno, Mihailo je rekao da se zna ko je agresor, ali „agresoru se ne isplati da prizna genocid, jer trebao bi mu ogroman novac da to plati“, iako, dodao je „genocid niko ne može da plati“.

Za mnoge nedaće na prostoru bivše Jugoslavije optužio je Srpsku pravoslavnu crkvu. Mitropolit Mihailo tvrdi da je SPC „u sprezi sa politikom i Srpskom akademijom nauka i umjetnosti, a konačan cilj svih njih je stvaranje velike Srbije“.

- Velika Srbija je i sada u planu, ali će morati da odustanu od toga, rekao je mitropolit Mihailo.

- Kada su muslimani bježali iz BiH tokom rata, bježali su u Njemačku. Onda su patrijarh Pavle i amfilohije Radović tamo osnovali centar. U tom centru su muslimane prevodili na pravoslavlje... Ovu mogu da zadokumentujem, izjavio je mitropolit Mihailo, dodajući da mu smeta što SPC neke ljude proglašava svetim, iako su oni ubijali ljude.

On je rekao i to da su neki od Bošnjaka još uvijek pod utjecajem Srba.

Kompletan intervju mitropolita Mihaila pogledajte u video-prilogu.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.