maglajinfo.com
vijesti bih 1902

Informacije iz BIHAMK-a

Mjestimično zaleđen kolovoz, vozači se pozivaju na maksimalan oprez

17.01.2017. 16:33 0

Na putnom pravcu Drvar-Bosanski Petrovac obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 7,5 tona, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Usporeno je saobraćanje na većini putnih pravaca u BIH, a posebno izdvajamo dionice preko planinskih prevoja. U višim planinskim predjelima istočne Bosne, kao i na širem području Kupresa i planinskog prevoja Mlinište, obavezna je upotreba lanaca za teretna vozila sa prikolicom i šlepere. U zapadnoj i jugozapadnoj Bosni dodatne poteškoće vozačima pričinjava jak vjetar, koji stvara sniježne nanose.

U ostalim područjima upozoravamo na mjestimično zaleđen kolovoz, posebno na mostovima, vijaduktima, kao i na prilazima tunelima. Zahvaljujući ekipama putne operative, prohodnost većine putniih pravaca u BIH je dobra.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je zakonski obavezna na svim putevima.

Zbog lošeg stanja kolovoza i čestih saobraćajnih nezgoda, ne preporučuje se kretanje dionicom magistralnog puta M-14 Srbljani-Bosanska Krupa. Vozači mogu koristiti alternativni pravac R-402 Cazin-Stijena-Ljusina.

Zbog loših vremenskih uslova u Crnoj Gori, granični prelaz Deleuša (Bileća-Nikšić) zatvoren je za teretna vozila. Također, zbog loših vremenskih uslova u Hrvatskoj, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnim prelazima Izačić i Orašje.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prelazima tokom dana saobraća usporeno.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.