Muamer ef. Zukorlić: Budite sigurni da Dodik neće cijepati niti jedan pedalj BiH

11.04.2015. 17:08 0

Sandžački muftija Muamer ef. Zukorlić rekao je da narod Sandžaka, koji je teritorijalno pola u Srbiji a pola u Crnoj Gori, zna da ako nema Bosne i Hercegovine neće biti ni Sandžaka, a ni Bošnjaka u Sandžaku, i zbog toga se on kako vjerski poglavar mora i ima pravo miješati u politiku Bosne i Hercegovine.

VIDEO

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ranije je rekao da je Zukorlić ostrašćeni vjerski fanatik koji pokušava da izgradi svoju političku karijeru, ali da ne vidi razloga zbog kojih se miješa i u dešavanja u BiH, nakon čega je uslijedila i oštra reakcija ef. Zukorlića.

 

- Da, jesam fanatik za one koji su kao Dodik, i za onoga i za one koji mi diraju u slobodu, dostojanstvo, vjeru, naciju, domovinu... – rekao je Zukorlić u intervjuu za Face TV, dodajući da on nema niti najmanje sumnje da je Bosna i Hercegovina njegova matična zemlja.

 

- Budite sigurni da Dodik neće cijepati niti jedan pedalj Bosne i Hercegovine – kategorično je rekao ef. Zukorlić.

 

Pogledajte cijeli intervju Muamera ef. Zukorlića. 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.