Prijedorska policija tvrdi da će provjeriti je li i policajac prekoračio dužnost

MUP RS o incidentu uoči dženaze: Vozač je ugrozio policajca, a pojedinci su nas vrijeđali

22.07.2014. 02:10 0

Policija Republike Srpske radi na rasvjetljavanju incidenta koji se dogodio jučer uoči dženaze u Prijedoru, potvrđeno je bh. novinskoj agenciji Patria (NAP) iz Centra javne bezbijednosti Prijedor.

Prema njihovim tvrdnjama, jučer je došlo do incidenta o kojem je upoznati i nadležni tužilac, a u kojem je navodno „vozač ugrozio ličnu bezbijednost policijskog službenika“.

 

Bošnjaci na provokacije MUP-a RS-a odgovorili tekbirima 

 

- Jučer, 20.07.2014. godine u mjestu Kozarac, kod Prijedora, održavao se Komemorativni skup i vjerski obred za ekshumirana lica iz grobnice u Tomašici. Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Prijedor su obavljali kako fizičko obezbjeđenje skupa tako i regulaciju saobraćaja, a u cilju nesmetanog odvijanja saobraćaja, tokom i poslije održavanja skupa – kažu iz prijedorske policije.

 

Obavljajući poslove iz svoje nadležnosti, kako kažu, jedan policijski službenik ovoga Centra je „vršio regulaciju saobraćaja pokazivajući saobraćajne znakove propisane Zakonom“.

 

- U jednom trenutku za sada neidentifikovani vozač postupio suprotno znakovima, koje je davao policijski službenik, te na taj način ugrozio ličnu bezbjednost policijskog službenika, kao i bezbjednost ostalih učesnika u saobraćaju. Na zahtjev policijskog službenika da mu isti pokaže svoja lična dokumenta, kako bi se izvršila službena radnja legitimisanje, te utvrdio identitet lica, isti se oglušio o zakonito izdato naređenje i udaljio sa lica mjesta – kažu iz policije RS.

 

Na snimku koji je objavljen na internetu se vidi komešanje među velikim brojem onih koji su išli na dženazu u Prijedor, a potom i negodovanje i povici prema policajcu RS. Pojedinci su upućivali psovke, dok su drugi tekbirali. Iz MUP-a RS su ovako vidjeli situaciju:

 

- U tom trenutku je manja grupa prisutnih, očigledno pod uticajem jakih emocija, krajnje nekorektno, netolerantno, i na uvredljiv način iskazivala svoje stavove prema angažovanim policijskim službenicima, i uopšte prema policiji Republike Srpske. I pored očiglednih provokacija policijski službenici su pokazali visok stepen profesionalnosti i tolerancije, a sve u cilju nesmetanog odvijanja navedenog skupa.“

Prema njihovim navodima, u toku je prikupljanje obavještenja na rasvjetljavanju navedenog događaja, a o svim prikupljenim operativnim informacijama biće upoznat i nadležni tužilac.

 

- Istovremeno ovaj događaj je i predmet postupanja inspektora unutrašnje kontrole MUP-a Republike Srpske u cilju utvrđivanja da li je bilo propusta u preduzimanju službenih radnji od strane policijskog službenika – kažu iz prijedorske policije. 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.