MUP ZDK-a zahvaljuje se građanima na dostojanstvenom ponašanju tokom današnjih protesta

10.02.2014. 20:45 0

U Zeničko-dobojskom kantonu danas su prema izvještaju MUP-a održani mirni protesti u Kaknju, Zavidovićima, Brezi, Visokom, Maglaju i Zenici, a iz Ureda policijskog komesara MUP-a ZDK se zahvaljuju demonstrantima na mirnom, korektnom i dostojanstvenom ponašanju.

 Tokom protekla dva dana, policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su kontinuiranim prisustvom i djelovanjem na terenu osigurali neometano odvijanje saobraćaja na svim saobraćajnicama i putnim komunikacijama na području Kantona, kao i normalan i neometan rad svih institucija i subjekata.

 

Danas su na  području Zeničko - dobojskog kantona zabilježeni protesti  u Kaknju, Zavidovićima,  Brezi, Visokom i Maglaju, na kojima se okupio određen broj građana i koji su okončani do 15,50 sati, a u Zenici, ispred zgrade Vlade Zeničko-dobojskog kantona, se okupilo više od 500 građana, koji su svoje proteste nastavili ispred zgrade Općine Zenica. U svim slučajevima se radilo o mirnim protestima, dakle na istim nisu zabilježeni bilo kakvi incidenti niti slučajevi narušavanja javnog reda i mira.

 

U skladu sa izvršenim procjenama na svim mjestima okupljanja su raspoređene policijske snage radi obezbjeđenja istih, te sprječavanja nastupanja eventualnih izgreda i te aktivnosti su  nastavljene u Zenici, sve do 16.30 sati, kada su protesti završeni. I ovaj protest je okončan mirnim razilaženjem građana.        

 

Ovom prilikom se zahvaljujemo svim našim građanima na korektnom i dostojanstvenom ponašanju tokom današnjih mirnih protesta, koje je u konačnici doprinjelo stabilizaciji i poboljašanju stanja sigurnosti na području našeg Kantona, te stvorilo uslove svim policijskim službenicima da profesionalno i korektno obavljaju svoje poslove i zadatke na očuvanju javnog reda i mira, kao i na obezbjeđenju normalnog funkcionisanja svih institucija, subjekata i komunikacija u Zeničko -dobojskom kantonu.

 

URED POLICIJSKOG KOMESARA

  

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.