maglajinfo.com
vijesti bih 502

Zbog snijega i poledice

Na pojedinim putnim pravcima zabrana saobraćanja za teretna vozila i šlepere

15.12.2018. 16:54 0

Na putnim pravcima Tarčin - Konjic i Prozor - Gornji Vakuf/Uskoplje, zbog snijega i poledice na snazi je zabrana saobraćanja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Na ostalim dionicama koje prolaze preko planinskih prijevoja, za teretna vozila obavezna je upotreba lanaca.

I na putevima u nižim predjelima kolovoz je zasniježen, izuzev dionica u južnim krajevima gdje se saobraća po mokrom kolovozu.

Na putevima u jugozapadnim krajevima dodatne poteškoće stvara jak vjetar koji formira sniježne nanose. Iz BIHAMK-a izdvajaju putne pravce: Tomislavgrad-Šujica, Livno-Bosansko Grahovo-Strmica, Livno-Kupres i Livno-Mrkonjić Grad.

Policija iz saobraćaja isključuje vozila koja nemaju odgovarajuću zimsku opremu, a zbog otežanih uslova za vožnju ne preporučuju se putovanja bez veće potrebe.

Zbog loših vremenskih uslova u Hrvatskoj zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko 7,5 t. na GP Izačić. Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je zatvoren GP Bosanski Novi - Dvor.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.