FENA
vijesti bih 713

Saopšteno iz Agencije za vodno područje rijeke Save

Na rijeci Savi zabilježen porast vodostaja: Na rijeci Bosni stagnira

16.10.2015. 17:51 0

Porast vodostaja na rijeci Savi zabilježen je u proteklih šest sati, dok je na rijekama Bosna, Una, Sana, Sanica, Vrbas, Krivaja, Usora, Spreča i Tinja registrovan trend stagnacije i blagog opadanja vodostaja.

Kako je saopšteno iz Agencije za vodno područje rijeke Save, prema prognozama dobijenim od Federalnog hidrometeorološkog zavoda Sarajevo tokom vikenda se očekuju slabi lokalni pljuskovi koji ne bi trebali prouzrokovati veći porast vodostaja.

Trend povećanja vodostaja na vodomjernim stanicama na rijeci Savi je od dva do pet centimetara po satu, ali se očekuje blaži rast s obzirom na to da je u jutarnjim satima počelo puštanje voda rijeke Save u retenziju Lonjsko Polje te se zbog toga očekuje i pad prirasta vodostaja nizvodno od Siska, saopšteno je.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.