Načelnik Živinica zaključao Općinu: Kazna svima koji su kasnili na posao

17.09.2015. 16:51 0

Nesvakidašnji slučaj desio se u utorak u zgradi Općine Živinice. Općinski načelnik Asim Aljić (SDA) zbog nepoštivanja i povrede radne discipline uposlenika riješio je poduzeti konkretne mjere.

Tačno u 7.30 sati načelnik je zaključao ulazna vrata obje zgrade Općine, a svi službenici i drugi uposlenici koji su taj dan zakasnili na posao, evidentirani su i bit će, kako je kazao, sankcionirani u skladu sa zakonom.

Aljić ističe da se u ovom slučaju ne radi o mobingu, niti o bilo kakvoj torturi, već o preispitivanju rada službenika i poticanju da se savjesno odnose prema poslu i građanima Živinica.

- Na jednom od ranijih sastanaka upozorio sam šefove općinskih službi da na vrijeme dolaze na posao, dakle do 7.30 sati. Radna disciplina, kada su dolasci i odlasci s posla u pitanju, na niskom je nivou. Odlučio sam se na ovaj korak kako bih imao uvid ko ne poštuje radno vrijeme. Zaključao sam vrata obje zgrade i zabilježio sve koji nisu došli na vrijeme. Kao poslodavac, ispunjavam svoje obaveze, želim da uposlenici Općine budu u službi građana i da savjesno rade svoj posao - naveo je živinički načelnik. 

Uprkos brojnim upozorenjima o poštivanju radnog vremena, tog jutra nijedan od sedam šefova općinskih službi i više od polovine uposlenika, od oko 140, koliko ih radi u Općini, nisu na vrijeme došli na radno mjesto. Živiničani su se do sada mnogo puta žalili na nerad uposlenika u Općini.

Tako su u februaru prošle godine građani fotografirali općinare kako tokom radnog vremena na računaru igraju pasijans. Tada se nije saznalo koji je službenik bio u pitanju pa nije bilo nikakvih sankcija, piše Avaz. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.