maglajinfo.com
vijesti bih 869

Najviše i najniže penzije ostaju nepromijenjene: Isplata počinje 5. februara

1.02.2016. 21:42 0

Isplata penzija za mjesec januar počet će u petak, 5. februara, odlučeno je na sjednici Upravnog odbora Federalnog zavoda za penziono i invalidsko osiguranje.

Penzije će biti obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše penzije ostaju nepromijenjeni. Najniža penzija iznosi 326,17 maraka, zajamčena 434,90 maraka, dok najviša iznosi 2174, 48 maraka, saopćeno je iz Federalnog zavoda za penziono i invalidsko osiguranje.

Penzije koje su ostvarene temeljem Zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih obitelji, Zakona o pravima boraca i članova njihovih porodica te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.

Penzije ostvarene temeljem Zakona o prijevremenom povoljnijem penzionisanju boraca oslobodilačkog rata bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1, stoji u saopćenju.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.