Narednih dana kišovito, Nova godina bez snijega

16.12.2014. 21:08 0

Federalni hidrometeorološki zavod uradio je dugoročnu vremensku prognozu za drugu polovinu mjeseca decembra, a koja je obilježena kišom i nestabilnim vremenom. Kratkotrajna stabilizacija očekuje se krajem sedmice, a od 20. decembra nastupa kraći period nestabilnog vremena sa kišom i snijegom, što će trajati do 22. decembra.

- Tokom naredne sedmice temperature će postepeno padati, u Bosni početkom sedmice ujutro se očekuje oko 3, a u Hercegovini oko 10 stepeni, dok će krajem sedmice u Bosni biti oko 0, a u Hercegovini oko 8 stepeni. Dnevni maksimumi početkom sedmice u Bosni će dostizati vrijednosti oko 13, a u Hercegovini oko 15, dok se krajem sedmice u Bosni očekuju oko 8, a u Hercegovini oko 13 stepeni - navodi se.

 

Razdoblje stabilnijeg vremena očekuje se od 22. decembra do kraja mjeseca. Temperature u ovom razdoblju postepeno će rasti. Prevladavat će umjereno oblačno vrijeme sa moglom u Bosni, a u Hercegovini sa dužim sunčanim intervalima.

 

- Jutarnje temperature u Bosni će se kretati oko 2, dok će u Hercegovini biti oko 6 stepeni. Maksimalne dnevne dostizat će vrijednosti oko 12 u Bosni, a u Hercegovini oko 15 stepeni Celzija - navodi se.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.