maglajinfo.com
vijesti bih 2464

Narednih dana pretežno oblačno vrijeme, u Bosni ponovo snijeg

15.01.2017. 11:13 0

U Bosni i Hercegovini danas će biti umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme.

Poslije podne postepeno naoblačenje sa juga. Vjetar u Bosni, slab do umjeren, istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini, slaba do umjerena, bura. Dnevne temperature od -3 do 3, na jugu od 3 do 8 stepeni Celzijusa.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u ponedjeljak, 16. januara prognozira se pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa snijegom. U Hercegovini ponegdje sa slabom kišom ili slabim snijegom. Padavina uglavnom u drugom dijeli dana, slabog do umjerenog intenziteta.

Očekivana visina novog snježnog pokrivača: od 1 do 5 cm, na planinama od 5 do 10, lokalno do 15 cm. Vjetar u Bosni, slab do umjeren, sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena do pojačana bura. Jutarnje temperature od -10 do -4, na jugu od 0 do 4, a dnevne od -6 do -1, na jugu od 1 do 5 stepeni.

utorak, 17. januara će biti pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa snijegom. U Hercegovini slaba kiša je moguća ponegdje u jutarnjim satima i dio prijepodneva. Jutarnje temperature od -9 do -3, na jugu od 0 do 4, a dnevne od -6 do 0, na jugu od 2 do 7 stepeni.

srijedu, 18. januara bit će pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa snijegom. Jutarnje temperature od -9 do -3, na jugu od -1 do 3, a dnevne od -6 do 0, na jugu od 2 do 7 stepeni.

četvrtak, 19. januara se očekuje pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa slabim snijegom. Jutarnje temperature od -10 do -4, na jugu od -1 do 3, a dnevne od -7 do -1, na jugu od 2 do 7 stepeni.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.