Spašavali Maglajlije

Natron-Hayat d.o.o. finansijski podržao nabavku nove opreme za SRK ''Neretva'' iz Konjica

25.06.2016. 02:52 0

Sportsko rekreativni klub ''Neretva'' iz Konjica bogatiji je za savremenu i profesionalnu opremu za spašavanje ljudi.

Oprema je osigurana u okviru projekta „Certificirani tim za spašavanje", koji je dio podrške vlade Švicarske jačanju kapaciteta u prevenciji i borbi protiv prirodnih katastrofa u BiH, a provodi ga njemačka organizacija "Help".

- "Help" je bio direktno angažiran za vrijeme poplava u BiH i prepoznali smo tu potrebu za većim brojem opremljenih i obučenih ekipa. U Konjicu ima dovoljan broj ljudi i klubova koji mogu biti uključeni u aktivnosti spašavanja, što se i potvrdilo - kazao je Šemsudin Maljević, projekt-koordinator u "Helpu".

Za realizaciju ovog projekta izdvojeno je 27.000 KM, od čega je švicarska vlada osigurala 20.000, a preostali iznos Općina Konjic i firma „Natron-Hayat d.o.o." iz Maglaja.

Predsjednik Sportsko rekreativnog kluba „Neretva" Eldin Gagić istaknuo je da će im oprema mnogo značiti u radu te dodao da je prethodno grupa entuzijasta iz Konjica završila i specijalnu obuku te dobila internacionalne certifikate kao licencirani spasioci na brzim vodama. Osim Gakića, certifikate su dobili Emir Turić, Amir Hajduk i Danko Dangubić.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.