maglajinfo.com
vijesti bih 812

Navijači dočekali evropske prvake u košarci na sarajevskom aerodromu

17.08.2015. 20:39 0

Avion sa kadetskom selekcijom Bosne i Hercegovine koja je sinoć u Litvaniji osvojila trofej evropskog prvaka u košarci oko 20,00 sati sletio je na sarajevski aerodrom.

Gromoglasni aplauz na Sarajevskom aerodromu dočekao je zlatnu kadetsku reprezentaciju BiH, a prvi se obratio kapiten Džanan  Musa koji se zahvalio svima na dolasku i podršci, piše bh. novinska agencija Patria.

- 143 dana disali smo kao jedan - kazao je Musa otkrivajući tajnu kako su uspjeli osvojiti titulu. 

Redali su se Njegoš Sikiraš, Sani Čampara i selektor Josip Pandža koji je vrlo emotivno govorio o svojoj ekipi.

- Nije teško biti trener ovim momcima. Date im loptu i oni pobijede Španiju, Litvaniju. Oni su znalci. Izašli su pred 5.000 ljudi i bili tako mirni. Na državi je sada da pomogne da ovi momci budu i seniori. Ja nisam tu sam. Tu su i moji pomoćnici Enes Numanović, Alen Tucaković i Elvir Zametica - kazao je Pandža.

Igor Stojanović direktor košarkaških reprezentacija kazao je da se među momcima sve ovo vrijeme nije desio nijedan eksces.

- Ponijeli su se kao pravi profesionalci. Ali na svima nama je sada i građanima i vlastima da ne dozvolimo da njihov talenat bude 4 metra pod zemljom. Ima ova države i rukometaše i odbojkaše, i ljude koji snimaju filmove. Talenta imamo ne dozvolimo da propadne - kazao je Stojanović.

Sa Sarajevskog aerodroma svi su se uputili pema centru grada otvorenim autobusom u bojama BiH.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.