Objavljen Javni oglas za podnošenje prijava za programe pomoći održivog povratka

27.01.2014. 22:31 0

Predmet javnog oglasa je podnošenje prijava/zahtjeva/projekata fizičkih lica - povratnika radi pružanja pomoći u zapošljavanju/samozapošljavanju u poljoprivredi na području Federacije Bosne i Hercegovine

Na osnovu člana 21. stav 3. Zakona o raseljenim licima i povratnicima u Federaciji Bosne i Hercegovine i izbjeglicama iz Bosne i Hercegovine („Službene novine FBiH“, broj: 15/05), a u cilju planiranja, kvalitetne izrade i transparentne provedbe planova pomoći održivog povratka, u 2014. i 2015. godini Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica objavio je ovih dana Javni oglas za podnošenje prijava/zahtjeva/projekata za programe pomoći održivog povratka u cilju podrške zapošljavanju/samozapošljavanju povratnika u poljoprivredi u općinama Federacije Bosne i Hercegovine.

 

Predmet javnog oglasa je podnošenje prijava/zahtjeva/projekata fizičkih lica - povratnika radi pružanja pomoći u zapošljavanju/samozapošljavanju u poljoprivredi na području Federacije Bosne i Hercegovine i to za pomoć za zapošljavanje u poljoprivredi, i to na slijedeće načine: dodjela poljoprivredne mehanizacije i priključaka: traktori, motokultivatori, kosačice, kopačice i priključci, plastenička proizvodnja - plastenici od 50 do 300 m², obnova i izgradnja stajskih objekata.

 

Pravo učešća na javnom oglasu i svoju prijavu/zahtjev/projekat na Javni oglas mogu podnijeti: fizička lica, povratnici u općinama Federacije Bosne i Hercegovine koja izraze spremnost, za lično učešće u sufinansiranju projekta u iznosu 30% od ukupne vrijednosti projekta.

 

Kompletan Javni oglas možete preuzeti na slijedećem linku: http://www.fmroi.gov.ba/bosanski/info/21012014/Javni%20poziv%20FBiH%202014.pdf

 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.