maglajinfo.com
vijesti bih 4951

Objavljen javni poziv: Oružane snage trebaju 350 vojnika od 18 do 27 godina

5.05.2016. 11:11 0

Ministarstvo odbrane BiH raspisalo je javni poziv za prijem 350 vojnika u profesionalnu službu u Oružane snage BiH.

Iz reda bošnjačkog naroda potrebno je 45 vojnika, iz reda hrvatskog 109, iz reda srpskog 193 i iz reda ostalih 3 vojnika.

Na stranici MO BiH kandidati imaju uputstva i testove koje moraju proći. Polažu test opšteg znanja za prijem u vojnu službu u Oružane snage BiH i test fizičke spreme.

Ono što je zanimljivo je da se test općeg znanja sastoji od 350 pitanja, a obuhvaćeno je više od deset oblasti: uređenje države, sudstvo, matematika, književnost i gramatika, geografija, historija, fizika, hemija, biologija, psihologija, medicina, informatika, sociologija, ali i pitanja koja se odnose na funkcioniranje Oružanih snaga BiH.

Test pogledajte ovdje

Na Konkurs se mogu prijaviti kandidati od 18 (osamnaest) do 27 (dvadeset sedam) godina u vrijeme prijema, to jeste, na dan 31.12.2016. godine.

O eliminaciji kandidata odlučuje ministrica Marina Pendeš na prijedlog Komisije za izbor vojnika. Rok za prijavu na oglas je 21 dan.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.