Odbačen prigovor Hrvatske: Mlijeko iz BiH može na tržište EU

9.09.2015. 11:46 0

Evropska komisija odbacila je prigovor Republike Hrvatske na stavljanje Bosne i Hercegovine na pozitivnu listu za izvoz mlijeka i mliječnih proizvoda u Evropsku uniju, potvrdio je Mirko Šarović, zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, javila je N1.

Ministar Šarović potvrdio je kako to znači da će se već od sutra mlijeko i mliječni proizvodi iz Bosne i Hercegovine moći izvoziti u Evropsku uniju.

"Ovo je dokaz da smo bili u pravu obzirom da zahtjev Hrvatske nije bio utemeljen i iz razloga što je Bosna i Hercegovina ispunila uslove za izvoz mlijeka u EU, a podnesen je i izvan roka", rekao je Šarović.

Naime, Republika Hrvatska je dan prije stupanja na snagu odluke o izvozu mlijeka i mliječnih proizvoda u Evropsku uniju, 26. augusta, uložila prigovor.

Zvaničnici Bosne i Hercegovine su nakon prigovora Hrvatske zatražili reakciju Evropske komisije, javlja N1.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.