depo.ba
vijesti bih 3621

NAJVEĆI BH. TRGOVAČKI LANAC KAO META NEODGOVORNIH INCIDENATA: 'Organizirane skupine' namjeravaju ocrniti 'Bingo' i druge tržne centre u BiH

29.05.2014. 10:34 0

Obaviještene su nadležne službe i inspekcije o ovim namjerama, a iz uprave „Binga“ informiraju javnost kako ova kompanija od prvog dana velike prirodne katastrofe u BiH vodi niz humantarnih akcija i kako je do danas podijeljeno na hiljade litara vode, konzervi hrane, čizama, lopata...

Kako saznaju domaći mediji, najveći bh. trgovački lanac „Bingo“ i nekoliko drugih sličnih tržnih centara u BiH mogli bi se naći na meti organiziranog pokušaja diskreditacije kod svojih kupaca i najšire javnosti. Naime, postoje krajnje ozbiljne indicije da "organizirane skupine" planiraju napraviti seriju incidenata sa namjerom rušenja pozitivnog imidža koji ovaj veliki lanac ima kod domaćih potrošača.

 

Jedna od planiranih akcija je upadanje u „Bingove“ centre u ugroženim mjestima i označavanje njihove robe sa oznakama „H“. Radi ovoga, „Bingo“ je već obavijestio nadležne službe i inspekcije o ovim i sličnim namjerama sa ciljem zaštite svojih i roba brojnih proizvođača koji sarađuju sa ovim tržnim centrom.

 

Očigledno je da je na sceni opasana društvena pojava u kojoj neodgovorni pojedinci i skupine pokušavaju da diskreditiraju domaće ali i inostrane tržne centre. Kao što su već mediji izvještavali na samom početku ove velike prirodne katastrofe, "Bingo", kao i nekoliko drugih trgovačkih centara, bili su lažno optuživani za navodno povećanje cijena pojedinih artikala. Ove medijske natpise demantirali su nalazi nadležnih inspekcijskih organa koji su utvridili da u "Bingu" nije bilo niti jednog neovlaštenog crnoberzijanskog dizanja cijena.

 

Inače, „Bingo“ je od prvog dana aktivirao svoje humanitarne aktivnosti u svim poplavama ugroženim dijelovima BiH. U RS-u je odmah uspostavljena saradnja sa Republičkim štabom za vanredne situacije, dok se u Federaciji djeluje u saradnji sa lokalnim zajednicama i opštinama.

 

Podijeljeno je na hiljade litara vode, konzervi sa hranom, čizama, lopata za čišćenje i svih drugih vrsta roba koji su se najviše tražile tokom velike prirodne katastrofe u BiH. Istovremeno, štete koje je ovaj centar imao u gradovima i naseljima ugroženim poplavama se mogu mjeriti u višemilionskim iznosima.

 

„Bez obzira na štete koje smo i mi doživjeli prilikom ove nezapamćene prirodne katastrofe, društvena odgovornost i solidarnost je sada primarni princip poslovne politike naše kompanije, a naročito u vanrednim situaciji poput ove“, poručuju iz Binga.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.