maglajinfo.com
vijesti bih 2483

U početnom činu oficira

Oružane snage BiH raspisale konkurs za zapošljavanje mladih

4.09.2017. 13:14 0

Ministarstvo odbrane BiH danas je raspisalo konkurs za prijem kandidata u profesionalnu vojnu službu u početnom činu oficira Oružanih snaga BiH (OSBiH).

Konkurs će biti otvoren do 4. oktobra, a šansu za zaposlenje će dobiti 68 fakultetski obrazovanih mladih kandidata iz BiH koji do 1. januara 2019. godine neće imati više od 27 godina.

Ministrica odbrane BiH Marina Pendeš istakla je da sa opremom kojom raspolažu, OSBiH odgovaraju svim zadaćama.

- Naši mladi časnici su jako zadovoljni, a mladi ljudi su naša budućnost - poručila je Pendeš.

Nakon što apliciraju, Pendeš je navela da kandidati prolaze kroz tri faze testiranja i provjera, koje između ostalog podrazumijevaju test engleskog jezika, fizičku spremnost, izdržljivost, grupne diskusije, rješavanje komandnih zadataka bez vođe te finalnu timsku utrku.

Nakon obraćanja, premijerno je prikazan i promotivni spot te obraćanje mladih oficira koji su kroz prethodne konkurse dobili zaposlenje i ostvarili izvrsne rezultate u OSBiH.

Konkurs je objavljen na stranici Ministarstva odbrane BiH, gdje se mogu pronaći svi uslovi koje kandidati trebaju ispunjavati, kao i način apliciranja.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.