Otežan saobraćaj u regionu

Padavine uzrokovale saobraćajni kolaps u Hrvatskoj, BiH i Sloveniji

22.10.2014. 21:11 0

Snažno nevrijeme sinoć je zahvatilo i neka mjesta u Sloveniji, gdje je vodena bujica uzrokovala veću materijalnu štetu na putnoj infrastrukturi i objektima, piše bh. novinska agencija Patria (NAP).

Osim Slovenije snijeg i kiša koji su počeli padati sinoć u cijelom regionu i koji su nastavili padati danas tokom cijelog dana, na mnogim mjestima u Hrvatskoj, BiH i Sloveniji uzrokovali su prekid komunikacije u saobraćaju. Najgora situacija je na putnim komunikacijama koje vode preko planinskih prevoja. 

 

Snažan vjetar koji je sinoć zahvatio BiH, najviše štete nanio je u Gradačcu, gdje je nosio krovove sa objekata.

 

- Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima. Iako zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme stupa na snagu 15.11. vozače koji putuju preko planinskih prevoja upozoravamo da na put ne kreću bez zimske opreme - saopćeno je danas iz BIHMK-a.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.