Tri prsta Cece uživo na RTRS-u

Plaćamo li RTV taksu za Cecin koncert uživo

3.08.2014. 17:44 0

Srbijanska folk pjevačica Svetlana Ražnatović - Ceca i udovica ubijenog ratnog zločinca Željka Ražnatovića-Arkana održala je koncert u Modriči na stadionu dr. "Milan Jelić" uz direktan prijenos na Radio televiziji Republike Srpske (RTRS), piše novinska agencija Patria.

Skandalozno je da je jedan od Javnih servisa koje plaćaju građani Bosne i Hercegovine odlučio kompletan koncert emitirati uživo, a više puta je naglašeno da je koncert humanitarnog karaktera, ali isključivo za Republiku Srpsku.

 

BHRT već duže vrijeme upozorava na smanjenje uplata za pretplatu, ali nakon ovakvog ponašanja RTRS-a sada se može očekivati dodatno smanjenje prihoda, jer teško da je neko večeras mogao "svariti" piskutanje pjevaljke koja je tokom agresije na BiH pjevala i uveseljavala agresorsku vojsku i pripadnike četničkih odreda koji su pravili masakr, ubijali nedužnu djecu i silovali Bošnjakinje...

 

Ceca je tokom nastupa posebno najavila svoju pjesmu "Žuto pile" koju je 2006. godine posvetila svom ubijenom Arkanu, piše Patria.

 

U izjavi za RTRS Ceca se pohvalila da će i 30. avgusta doći u Istočno Sarajevo, a koncert će biti održan na stadionu Slavije.

 

Porazna je i činjenica da su se karte za koncert Cece u Modriči mogle kupiti i u gradovima širom FBiH Gradačcu, Tuzli...Inače, stadion "Milan Jelić" sinoć je bio premali da primi sve obožavatelje Arkanove udovice, a posebno je bio uočljiv veliki broj zastava Srbije, i onih koji su Cecu pozdravili podižući tri prsta.

 

Ceca je kocert odjavila rečenicom "hvala ti moja voljena Republika Srpska"..

 

Ne sumnjamo da će ovaj koncert kao i planirani u Istočnom Sarajevu izazvati ogorčenje udruženja porodica žrtava, srebreničkih majki, ali i svih građana BiH koji znaju razmjere zločina njenog Arkana!

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.