PO DRUGI PUT: Zbog nestabilnog vremena odgođeno zaprašivanje komaraca

3.06.2014. 11:38 0

Zaprašivanje komaraca iz zraka ogođeno je zbog nestabilnog vremena koje zaprašivanje čini neefikasnim, rekao je Agenciji FENA direktor Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH Željko Ler.

"U sjeveroistočnim dijelovima Bosne i Hercegovine, Posavine, u gornjem toku rijeke Bosne, Krivaje i Usore zaprašivanje je odgođeno zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, kiše, i neće biti realizirano do kraja ove sedmice" kazao je Ler.

 

Stanovništvo će na područjima gdje treba da se obavi zaprašivanje biti blagovremeno obaviješteno o novom datumu i mjerama koje treba preduzeti. Termin će biti utvrđen u dogovoru s nadležnim iz Republike Hrvatske da bi se istovremeno izvršilo zaprašivanje i da bi ono bilo efikasnije. Prvobitno je zaprašivanje komaraca iz zraka trebalo da bude urađeno ove sedmice.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.