N.Bradarić/avaz
vijesti bih 1244

Poginuo 24-godišnji Adamir Kojadinović

2.01.2014. 02:14 0

U stravičnom sudaru na licu mjesta je poginuo Adamir Kojadinović (1989.), dok su teže povrijeđeni Demir Mahmić, Jasmin Mahmić i Adnan Hrnjić, stari između 16 do 22 godine.

Teška saobraćajna nesreća dogodila se u srijedu, 19.11. u večernjim satima u naselju Krsno Polje, na regionalnom putu Maglaj-Zavidovići. Četvorica mladića iz naselja Ulišnjak automobilom „Audi“, registarskih oznaka E27-J-090 iz još neutvrđenih razloga krenula su u u pravcu Zavidovića i samo kilometar dalje, vjerovatno zbog velike brzine, izletjeli s puta i udarili automobilom u drvo. U stravičnom sudaru na licu mjesta je poginuo Adamir Kojadinović (1989.), dok su teže povrijeđeni Demir Mahmić, Jasmin Mahmić i Adnan Hrnjić, stari između 16 do 22 godine.

 

Adnan Sirovica, prijatelj nastadalih mladića s nevjericom je gledao smrskanu olupinu automobila. Samo koju minutu ranije, prije nego što se nesreća dogodila bili su zajedno.

 

“Zajedno smo sjedili na klupi u Ulišnjaku i dogovarali se da idemo zajedno u grad. Dok sam ja otišao kući da se presvučem, oni su još ostali. Kada sam izašao iz kuće saznao sam za nesreću. Ni sam ne znam zašto su krenuli prema Zavidovićima, vjerovatno da se malo provozaju”, priča Adnan.

 

Vrlo brzo na licu mjesta bili su i zdravstveni radnici Službe hitne medicinske pomoći te pripadnici PVJ Maglaj sa specijalnim vozilom za pomoć nastradalim u saobraćajnim nezgodama.

 

“Karoseriju automobila morali smo sjeći specijalnim makazama da bi došli do nastradalih mladića”, priča vatrogasac Ruzmir Nalić. Nažalost, za Adamira više nije bilo pomoći, dok su ostala trojica mladića prebačena u zeničku Bolnicu sa teškim povredama. U pomoć je priskočio i Nijaz Hodžić. “Kuća mi je u blizini i čuo sam kada se nesreća dogodila. Brzo sam došao, bilo je strašno, žalosno. Mladost je to”.

 

Uzroke saobraćajne nezgode istražuju pripadnici PS Maglaj i kantonalni tužilac. Nažalost ovo nije jedina nezgoda koja se juče dogodila na općini Maglaj. U  Jablanici, na lokalnom putu, u sudaru vozila „Nissan“, kojim je upravljao B.R. iz Maglaja, biciklista M.R. takođe iz Maglaja, zadobio je teške tjelesne povrede te je upućen u Kantonalnu bolnicu Zenica.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.