maglajinfo.com
vijesti bih 5739
FACE TV

Pogledajte gostovanje Milorada Dodika u CD-u kod Senada Hadžifejzovića

Pogledajte gostovanje Milorada Dodika u CD-u kod Senada Hadžifejzovića

28.11.2015. 22:40 0

Predsjednik manjeg bh. entiteta Milorad Dodik gostovao je večeras uživo u CD-u kod Senada Hadžifejzovića.

VIDEO

On je u razgovoru za FACE TV govorio o statusu manjeg bh. entiteta, Odluci Ustavnog suda BiH kojom je Dan RS-a proglašen neustavnim, o daljnjim koracima koje će politički faktori iz RS-a poduzeti kada je u pitanju ista, te o nizu drugih tema. 

Na početku razgovora Dodik je kazao kako smatra da je BiH državna zajednica, kako neki drugi to ne misle i to potpuno razumije.

- Niko nije u posebnoj poziciji da bude u isključiv. Ono što mislimo o RS-u mislimo, mislimo da se suverenitet i integritet nalaze u rukama entiteta i Dejtona, izjavio je predsjednik manjeg bh. entiteta. 

- Mi nećemo provesti odluku Ustavnog suda, a sudije Odluku mogu okačiti mačku o rep. Narodna Skupština RS je donijela Deklaraciju po kojoj nećemo prihvatiti promjenu datuma. Neprovođenje Odluke je disolucija suvereniteta Odluke koju je donio Ustavni sud. Zadovoljan sam činjenicom da su sve političke partije, NVO-i i građani spremni da neprihvate politički nametnutu odluku Ustavnog suda, kazao je Dodik.

Više pogledajte u video-prilogu. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.