Pogledajte kako je izgledao incident sa Vučićem u Potočarima

11.07.2015. 13:44 0

Emocije su nadjačale svetost trenutka u Srebrenici danas.

VIDEO

Naime, kada je srbijanski premijer Aleksandar Vučić pokušao napustiti Potočare, veći broj prisutnih verbalno ga je izvrijeđao, a potom se manja grupa ljudi i fizički pokušala obračunati s prvim čovjekom Vlade Srbije.

U jednom momentu situacija je bila krajnje ozbiljna: reagiralo je svo prisutno osiguranje pa je teži incident pravovremeno spriječen.

Kako javljaju reporteri portala Radiosarajevo.ba, u pokušaju fizičkog obračuna učestvovalo je nekoliko desetina prisutnih, uglavnom mlađe dobi. 

- Draga braćo i sestre. Ostanimo dostojanstveni u našem bolu. Ostanimo dostojanstveni kao muslimani, to je naša obaveza prema našim šehidima i našoj vjeri. Vi koji ste došli ovdje da klanjate svojim članovima porodica okrenite se prema tabutima,  a ne prema onima koji su danas ovdje došli iz različitih razloga, riječi su reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića koji je smirio atmosferu i uzavrele strasti.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.