Gužve na graničnim prelazima

Pojačana frekvencija vozila na graničnim prelazima

23.12.2018. 13:56 0

Zbog predstojećih praznika pojačana je frekvencija vozila na graničnim prelazima. Duža zadržavanja trenutno se bilježe na ulazu u BiH na graničnim prelazima: Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Bosanski Brod, Donja Gradina i Orašje. Na graničnom prelazu Neum II pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH.

Zbog loših uslova za vožnju u Crnoj Gori zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Hum-Šćepan Polje. Na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.
Na putevima u BiH saobraća se po pretežno mokrom kolovozu. Frekvencija vozila pojačana je ka ski centrima i zimskim izletištima. Na planinskim prevojima mogući su sitniji odroni zemlje ili kamenja na kolovoz. Vozače pozivamo na opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje na snazi je obustava saobraćaja za teretna vozila preko 3,5 t.

U toku su radovi na sanaciji tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V), zbog čega je izmjenjen režim saobraćaja na dionici magistralnog puta M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru saobraćaj preusmjerava na regionalni put R-445 Nemila-Zenica.

Zbog nastupajućeg praznika katoličkog Božića, od sutra (24.12.) od 12 sati do 25.12. do ponoći zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija na području FBIH, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.