Poljoprivrednici upozoravaju na teško stanje poljoprivrede u ZDK

20.01.2014. 17:36 0

Udruženje poljoprivrednika ZDK na današnjoj pres konferenciji u Zenici, još jednom je skrenulo pažnju na, kako kažu, alarmantno stanje u poljoprivrednom sektoru, koje je nastalo kao rezultat izostanka isplate i federalnih i kantonalnih poticaja.

Na alarmantno teško stanje u poljoprivredi u ZDK-u danas je na konferenciji za medije ukazalo Udruženje poljoprivrednika ZDK.

 

"Vlada ZDK duguje nam oko pola miliona maraka za poticaje po grlu iz 2012. godine, a lani su ove, kao i poticaje za registrovane farme potpuno isključili programom poticaja, peradari će dobiti poticaje za prošlu godinu samo za jedan, od ukupno 6 turnusa,dok je za uređenje poljoprivrednog zemljišta isplaćen samo 1 milion maraka, što je tek 33 posto naših ukupnih potraživanja", istakao je Sedin Biogradlija, potpredsjednik Udruženja poljoprivrednika ZDK, a njegovu izjavu prenosi rtvze.ba

 

Ovakva situacija je neodrživa i mi današnjim skupom još jednom upozoravamo nadležne na maćehinski odnos prema poljoprivredi, a ukoliko ne dođe do pozitivnih pomaka poduzećemo i radikalnije mjere, ističu u Udruženju poljoprivrednika ZDK.    

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.