Ponovo snižene cijene goriva u BIH

6.08.2015. 22:50 0

Ponovo će biti snižene cijene goriva za pet feninga na benzinskim pumpama u BiH. Vozači koji u autu provode više vremena, kažu da im svako sniženje znači mnogo, javlja TV 1.

VIDEO

Cijena dizela sada iznosi 2, 06 KM, a u narednih nekoliko dana, past će na 2 KM. Vozači kažu da i pet feninga po litru mnogo znači onima koji putuju na duže staze. Za novac koji ušetede, kažu, pokriju sitne, svakodnevne troškove.

Niža cijena sirove nafte utječe i na nižu cijenu goriva za krajnje kupce. Cijena barela nafte na svjetskom tržištu iznosi oko 50 dolara.

U posljednja tri dana u Federalno ministarstvo trgovine stiglo je oko stotinu zahtjeva za smanjenje cijena dizela i lož ulja, saopćeno je iz ovog ministarstva. Poručuju i da je cijena nafte u BiH najjeftinija u odnosu na druge zemlje regiona.

Gorivo je pojeftinilo i u Hrvatskoj, pa je cijena benzina pala ispod deset kuna po litru. Najviše je pojeftinio eurosuper 95, za 23 lipe po litru, i sada se na većini benzinskih pumpi prodaje po cijeni od 9,84 kuna. Eurodizel je pojeftinio za 15 lipa i prodaje se po cijeni od 8,79 kuna.

Na benzinskim pumpama u Sloveniji cijena benzina bit će niža za 2,2 centa, a dizela i lož ulja za 0,9 centi. Cijene goriva u Republici Srpskoj su, za nekoliko feninga, niže nego u Federaciji BiH.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.