maglajinfo.com
vijesti bih 1463

Porezna uprava FBiH u 220 nadzora otkrila 67 neprijavljenih radnika

11.04.2017. 17:01 0

Porezna uprava Federacije BiH jučer je izvršila 220 inspekcijskih nadzora obveznika na području Federacije BiH koji obavljaju ugostiteljske, trgovinske i druge uslužne i proizvodne djelatnosti, a otkriveno je 67 neprijavljenih radnika.

Također, otkriveno je 14 objekata u kojima je obavljana djelatnost bez odobrenja nadležnog organa, 66 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune i 21 obveznik koji nije imao instaliran fiskalni uređaj.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, rad bez odobrenja nadležnih organa i neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, zapečaćeno je 40 objekata i izdato 129 prekršajnih naloga, sa ukupno izrečenim novčanim kaznama od 330.220 KM.

Porezna uprava je zahvalila svim poreznim obveznicima koji uredno izvršavaju svoje porezne obaveze i pozvala sve porezne obveznike da posluju legalno, a ne da teško zarađeni novac troše na plaćanje kazni i kamata, saopćeno je iz te institucije.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.