maglajinfo.com
vijesti bih 775

Porezna uprava FBiH: Zapečaćeno 48 firmi

25.01.2016. 18:42 0

Porezna uprava Federacije BiH je krajem prošle sedmice izvršila 317 inspekcijskih nadzora, od čega je 137 inspekcijskih nadzora izvršeno kod priređivača igara na sreću klađenjem.

Osim priređivača igara na sreću klađenjem, kontrolama su bili obuhvaćeni i porezni obveznici koji obavljaju sljedeće djelatnosti: ugostiteljsku, pekarsku, građevinsku, trgovinsku, djelatnost distribucije filma i druge proizvodne i uslužne djelatnosti, te humnitarne organizacije i udruženja.

Zbog utvrđenih nepravilnosti inspektori su privremeno zapečatili 48 objekata u kojima je zatečen 81 neprijavljeni radnik. Utvrđeno je da 14 objekata obavlja djelatnost bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog zapošljavanja neprijavljenih radnika, rada bez odobrenja nadležnih organa i neevidentiranja prometa izdato je 148 prekršajnih naloga sa izrečenim novčanim kaznama u ukupnom iznosu od 440.800 KM, saopćeno je iz Porezne uprave. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.