maglajinfo.com
vijesti bih 31618

Poruka Alije Izetbegovića sa bolničke postelje: Uvedite poreze na visoke plaće, nije pošteno da neko zarađuje za dan jednu penziju

8.08.2015. 12:47 0

Prije smrti građanima i vlasti u našoj državi iz bolničke postelje rahmetli Alija Izetbegović je poručio: ''Bitna je stvar da Bosna opstaje, a kako će opstati? Treba da ostanu Srbi -Srbi, Hrvati-Hrvati, Bošnjaci-Bošnjaci, ali da budu prije svega Bosanci. Poručio bih još i to da nema osvete, ima pravde. Neka niko ne traži osvetu, već pravdu, jer osveta pokreće jedan lanac zla kome nema kraja. I to bi bilo glavno.''

VIDEO

- Uz to što bih mogao dodati jeste, neka ne zaboravljaju prošlost, ali neka ne žive u prošlosti, neka budu okrenuti budućnosti. A Vladi bih htio prenijeti da politički problemi u BiH više nisu zaoštreni. Mislim da smo ih uglavnom riješili. Socijalni problemi čekaju, kazao je tada Izetbegović.

- Neka pripaze malo penzionere i radnike, neka uvedu poreze na visoke plaće, jer nije pošteno da neko zarađuje za dan jednu penziju. Tako ne može. Neka urade nešto. Kada bih bio na vlasti, kada bi me se pitalo, uveo bih neke poreze na visoke plaće i prebacio ih u penzijske fondove, rekao je prvi predsjednik nezavisne i samostalne Republike Bosne i Hercegovine Alija Izetbegović.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.