STANJE NA PUTEVIMA

Potreban oprez: Snijeg, poledica, udari vjetra

28.12.2014. 10:08 0

Jutros se na putevima u BIH saobraća otežano i usporeno. Snijeg slabog do umjerenog inteziteta pada u većem dijelu Bosne i Hercegovine, a u višim planinskim predjelima zadržava se na kolovozu, saopćeno je iz BIHAMK-a, prenosi bh. novinska agencija Patria.

- Zbog niskih jutarnjih temperatura u nižim područjima kao i na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima, mostovima i prilazima tunelima upozoravamo na poledicu na kolovozu. Ekipe putne službe intervenišu na svim dionicama gdje je to neophodno, a vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnim uslovima i da na put ne kreću bez zimske opreme.

 

Narednih dana očekuju nas niže temperature, a do četvrtka bit će i - 15 stepeni. Prognoze nisu optimistične, pa se tako očekuju udari vjetra, a hladni talas donijet će niže temperature. Takvo vrijeme zahvatilo je i region, pa su jutros i Beograd i Zagreb pod sniježnim pokrivačem. 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.