Poziv za certificiranje društveno odgovornih firmi

17.07.2014. 10:40 0

U današnjici širom svijeta se daje veliki značaj društvenoj odgovornosti a pod tim spada i korporativna društvena odgovornost. Firme imaju moralnu obavezu da pomognu društvo i zajednicu u kom se nalaze. Postoje mnogi načini da firma bude društveno odgovorna kao što su donacije za nastradale u poplavama, donacije hrane siromašnima, stipendiranje učenika itd.

U Bosni i Hercegovini je počela certifikacija društveno odgovornih firmi kako nam objašnjava Mr. sci. Emir Čičkušić inače začetnik projekta „društveno odgovorne firme“ i član SBD Centra (Centar za poslovni i društveni razvoj) odakle je taj projekat i nastao.

 

dofirme (društveno odgovorne firme) je proizvod Centra za poslovni i društveni razvoj koji ima za cilj dizanje svijesti o društvenoj odgovornosti prema okolini i zajednici. Istovremeno ćemo nastojati da prezentujemo javnosti sve projekte naših članica koje se dotiču društvene odgovornosti ali također i da kroz razne seminare edukujemo javnost o važnosti društvene odgovornosti.Ovaj projekat je nastao radi jedne posebne vizije a to je da u situaciji kakva je sada u BiH jedini način za kolektivnim uspjehom je uzajamna podrška rekao je Mr. sci. Emir Čičkušić.

 

Da bi smo podstakli firme da pružaju više na polju društvene odgovornosti mi smo napravili logo koje će firme koristiti na svojim proizvodima i promotivnim materijalima u svrhu diferenciranja naspram drugih a takođe da služi kao dokaz da firma brine o svojoj okolini i zajednici.

 

Da bi firma dobila certifikat i pravo na korištenje loga potrebno je da ispuni određene kriterije koji su detaljnije objašnjeni na stranici www.dofirme.com.

 

Mnoge firme u BiH već rade na polju društvene odgovornosti kroz razne aktivnosti ali javnost nije dovoljno upoznata sa tim. Iz tog razloga Centar za poslovni i društveni razvoj neće samo udjeliti certifikate nego će raditi non stop na promociji svojih članica kroz razne seminare, radionice, medije, predavanja i još mnoge druge aktivnosti kako bi se široj javnosti stvorila svijest o važnosti društveno odgovornih firmi u BiH.


Ukoliko želite postati član SBD Centra i ostvariti sva navedena prava to možete uraditi na ovom linku www.dofirme.com.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.