Premijer Vlade ZDK i pismenim putem podnio ostavku

10.02.2014. 13:24 0

Nakon najvećih socijalnih nemira od proglašenja nezavisnosti Bosne i Hercegovine, Vlada ZDK podnijela je usmenu ostavku, dok je Munib Husejnagić i pismenim putem uputio ostavku Kolegiju Skupštine ZDK.

Premijer Vlade Zeničko-dobojskog kantona Munib Husejnagić (SDP), kako je i obećao u petak demonstrantima koji su demolirali zgradu Vlade i Skupštine ZDK, podnio je i pismenu ostavku Kolegiju Skupštine ZDK.


Premijer je iznio ocjenu stanja i podnio i u pisanom obliku ostavku, koju ću proslijediti Komisiji za izbor i imenovanja Skupštine ZDK. 


"Sutra imamo i novu sjednicu Kolegija, na kojoj ćemo odrediti i datum zasjedanja Skupštine ZDK, koja se treba odrediti o ostavci premijera i Vlade", ističe predsjedavajući Skupštine ZDK Sretko Radišić (SDP), koji opet poziva na razumjevanje i uvažavanje svih sudionika, da bi se sačuvali ljudski životi i imovina.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.