Premijer ZDK uputio prvomajsku čestitku

30.04.2014. 11:04 0

U povodu Prvog maja, međunarodnog praznika rada, svim građanima Zeničko-dobojskog kantona upućujem, u ime Vlade Zeničko-dobojskog kantona i u svoje ime, najsrdačniju čestitku!

Bio bih sretan kada bih mogao u ovoj čestitki slati poruke koje nisu dio dnevno-političke zbilje koja je bremenite nizom problema pa i nezadovoljstva građana, a posebno radnika iz neposredne proizvodnje. Naravno, ne izuzimam u svemu i zaposlenike izvan realnog sektora jer koji neminovno ovise o privrednim kretanjima i stanju u tom dijelu privređivanja. Teško je danas, makar se radilo o najvećem prazniku radništva, zatvarati oči pred onim što nas okružuje.

 

Za vrlo malo vremena na mandatu premijera, kroz neposrednu praksu sam se uvjerio u svu teškoću situacije u kojoj se nalazi društvo, pa tako i Zeničko-dobojski kanton. Mnogi radnici nekada uspješnih preduzeća danas plaćaju ceh neregularnih privatizacija! Veliki je spisak onih koji su zaslužili penziju, ali je ne mogu dobiti jer poslodavci nisu uredno plaćali doprinose za njih! Niko nije sretan zbog činjenice da se spisak nezaposlenih ne smanjuje! Primječena, ali postojeća i nesankcionisana korupcija razara pojedine sektore društva! Sve su to istine kojih je Vlada Zeničko-dobojskog kantona i te kako svjesna i nastoji stanje učiniti boljim.

 

Međutim, u prilikama kakve su naše, u uslovima postojeće dinamike ostvarivanja budžetskog priliva s jedne strane i ogromnih obaveza prema korisnicima s druge – najčešće Vlada bude proglašavana jedinim krivcem. To je, na kraju krajeva, i dio odgovornosti koju su njeni članovi prihvatili.

 

Zato i danas, čestitajući svim radnicima u Zeničko-dobojskom kantonu Prvi maj, izražavam ličnu želju da buduće čestitke budu vedrije, te da praznik rada zajednički obilježavamo sa više radosti i razloga za zadovoljstvo!

 

PREMIJER

Munib Husejnagić

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.