Nakon Sarajeva, premijere filma bit će održana i u ostalim gradovima BiH

'Logori smrti' u sarajevskom BKC-u 24. novembra

13.10.2014. 16:38 0

Savez logoraša BiH, prikazat će 24. novembra u Bosanskom kulturnom centru (BKC) dokumentarni film 'Logori smrti', u kojem će podsjetiti na zločine nad zarobljenicima u 22 logora u BiH i Srbiji, potvrdili su iz Saveza logoraša, prenosi bh, novinska agencija Patria (NAP).

Članovi Saveza logoraša radili su više od deset mjeseci na realizaciji ovog dokumentarnog filma, koji će svjedočiti o zločinima i stradanjima logoraša iz Bosne i Hercegovine u logorima u vlastitoj zemlji ali i logorima u susjednoj Srbiji.

 

Projekat je realiziran u saradnji sa bh. režiserom Avdom Huseinovićem.

 

U filmu će biti prikazana svjedočenja preživjelih logoraša, a bit će korištena i arhivska građa Međunarodnog suda u Hagu, te sudova u Bosni i Hercegovini, koji na najautentičniji način dokazuju postojanje logora i zločina nad logorašima.

 

Nakon Sarajeva, premijere filma bit će održana i u ostalim gradovima Bosne i Hercegovine, prenosi Patria.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.