Pretežno oblačno sa snijegom, u Hercegovini razvedravanje

29.12.2014. 12:56 0

U ponedjeljak se u Bosni očekuje pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom. U većem dijelu Hercegovine se očekuje razvedravanje, prognoza je Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

- Vjetar u Bosni umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera, u Hercegovini jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka između – 10 i – 5 °C, na jugu Hercegovine od – 5 do – 1 °C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između – 7 i – 2 °C, na jugu Hercegovine od – 2 do 3 °C.

 

U Sarajevu oblačno sa slabim snijegom. Jutarnja temperatura zraka oko – 6 °C, a najviša dnevna oko – 3 °C. 

 

Postepena stabilizacija vremenskih prilika pozitivno će djelovati na opštu sliku. Pri tome je i dalje neophodno voditi računa o zaštiti od niskih temperatura koje će predstavljati najveći problem za meteoropate i hronične bolesnike. U Bosni će duže zadržavanje naoblake i padavine uzrokovati poteškoće osjetljivim osobama. Sa dolaskom noći će biti osjetno hladnije.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.